Toeslagen

Toeslagen: onterechte verrekening en valse brief

24 Nov 2016Bron: Belastingdienst

De Belastingdienst verstuurde met dagtekening 30 september een definitieve berekening van de toeslag 2015. Bij deze berekening heeft de Belastingdienst misschien onterecht een bedrag verrekend met de huidige toeslag. Daarnaast waarschuwt de Belastingdienst voor een nep-beschikking waarin gevraagd wordt om zorgtoeslag terug te betalen.

Onterecht verrekend

Volledig betaald

Als de definitieve berekening volledig en op tijd is betaald, dan hoeft er niets te gebeuren. De Belastingdienst heeft het bedrag dat te weinig is ontvangen op de huidige toeslag in week 46 op de betreffende bankrekening bijgeschreven.

Deel betaald

Als de definitieve berekening voor een deel is betaald, dan heeft de Belastingdienst deze betaling al verrekend met de betalingstermijn van december. De volgende betaling moet dan pas 11 januari 2017 bij de Belastingdienst binnen zijn. De burger is dan eerder klaar met betalen. De Belastingdienst stuurt binnenkort een brief met meer informatie.

Nep-beschikking

De Belastingdienst waarschuwt  voor nep-beschikkingen die zijn verstuurd waarin wordt gevraagd om zorgtoeslag terug te betalen. Deze brief is niet van de Belastingdienst. Maak het bedrag van € 82 daarom niet over naar NL 12 SNSB 0944 5757 57, het rekeningnummer dat in de brief staat. Het kenmerk van de brief is: 123.28.758.T.2.5492. ‘Hebt u deze brief gekregen, en het bedrag al betaald? Doe dan aangifte van oplichting bij de politie’, zo schrijft de dienst.

Geplaatst op 24 november 2016 door Cas Hamburg.

Uw administratie in goede handen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak
bel +31(0)13 - 545 45 74 of stuur een mail naar info@hamburgadministratie.nl