Alvast een voorproefje voor prinsjesdag!

Prinsjesdagstukken: 

12 sep 2017Bron: RTL Nieuws

Belastingdienst krijgt €75 miljoen

In de Prinsjesdagstukken zou een bedrag van €75 miljoen gereserveerd staan voor de Belastingdienst. Het is nog niet zeker of de fiscus dat geld ook echt ontvangt. Pas als de reorganisatie klaar is, wordt duidelijk of en hoeveel geld erbij moet. Dat melden bronnen aan het RTL Nieuws.

Vlaktaks

Eerder kwam al naar buiten dat de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie serieus praten over de zogenoemde vlaktaks. Bij invoering van een vlaktaks worden de eerste drie belastingschijven samengevoegd tot één tarief. Hoe hoog dat tarief is, is afhankelijk van hoeveel geld de partijen bij elkaar weten te sprokkelen. Het idee is dat één lager belastingtarief betekent dat de meerderheid van de mensen minder belasting hoeven te betalen en daarmee ook minder beroep hoeven te doen op toeslagen.

NVWA

De bronnen melden verder dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) er volgend jaar €25 miljoen bij krijgt, bovenop de €300 miljoen dat ze al ontvangt. Met het extra geld moeten er meer voedselinspecteurs komen en moet het verouderde computerapparatuur worden vervangen.

Geplaatst op 12 september 2017 door Cas Hamburg.

Uw administratie in goede handen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak
bel +31(0)13 - 545 45 74 of stuur een mail naar info@hamburgadministratie.nl