Kamp stimuleert kredieten voor mkb

18 Nov 2016Bron: ANP en Rijksoverheid

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen in het vervolg iets gemakkelijker een lening krijgen. Het ministerie van Economische Zaken heeft garanties verstrekt aan twee nieuwe kredietaanbieders voor het mkb met een gezamenlijke waarde van circa € 35 miljoen.

Portemonnee trekkers

Bedrijven kregen sinds de financiële crisis minder gemakkelijk geld los van banken, waardoor het mkb soms moeilijk kon investeren. Met de garantie van Economische Zaken trekt FundIQ € 31 miljoen uit voor mkb-ondernemers met een klein eigen vermogen. DBS2 Factoring, dat het midden- en kleinbedrijf en zzp’ers betalingen van klanten voorschiet, legt dankzij de garantie 4 miljoen op tafel. Het doel is dat zo ondernemers hun facturen sneller en zonder risico betaald krijgen.

Belangrijke pijler

‘Voor het mkb is het cruciaal dat er, naast kredieten van banken, ook alternatieve mogelijkheden voor financiering zijn’, zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij wijst erop dat het mkb vorig jaar weer is gegroeid en met een omzet van € 871 miljard en 3,1 miljoen banen een van de belangrijkste pijlers is van de Nederlandse economie.

Geplaatst op 18 november 2016 door Cas Hamburg.

Uw administratie in goede handen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak
bel +31(0)13 - 545 45 74 of stuur een mail naar info@hamburgadministratie.nl